Sfaturi pt intemeierea unei Asezări a Vetrelor de Familie

Este posibil să trăiți în mod autonom? Ce este necesar pt aceasta?
Care sunt primii pași pe care trebuie să îi faceti?


Anul viitor, asezarea Milenki va implini o vechime de 10 ani
și am dobândit o experiență în această perioadă.

1. Grupul  de 5 familii cu copii
Poate că este necesar să începi să cauți grupul tău de oameni. Grupul trebuie să fie destul de mare, nu mai puțin de cinci familii. Este de preferat ca toate familiile să aibă deja copii. Copiii adaugă pragmatism și împiedică entuziasmul excesiv de genul: "Urrraaaa! Suntem în natură! Câte flori mici, păsări, frumoase poieni și animale mici si drăguțe sunt!"

Dar în aceste poieni copiii cad brusc în băl
ți, se murdăresc și chiar fac pipi pe ei. Trebuie să fie spălati, hainele lor spălate, nasurile murdare șterse și pentru toate acestea aveți nevoie de apă. Și cu cât mai mulți copii există, cu atât mai multă apă aveți nevoie.

2.  APA
Nu vă faceți griji în privința păsărilor fermecătoare sau a vederilor frumoase atunci când selectați teren. Uită-te la apă. Este minunat dacă există un izvor de apă pe terenul tău sau un mic pârâu care trece prin el. În cazul nostru, în plus față de două cursuri, avem cel mai frumos râu Ugra.

Pute
ți să vă gândiți la un iaz, dar, de exemplu, în eco-așezarea noastră, practic toate numeroasele încercări de a săpa iazuri și de a obține o sursă de apă inepuizabilă s-au soldat cu un eșec.

Pu
țuri poate fi săpate, dar mai întâi verificați: este stratul purtător de apă adânc? Aici, este la o adâncime de douăzeci de metri, și este foarte dificil, să nu mai vorbim costisitor, să săpați puțuri adânci de douăzeci de metri.

3. Drumul
 Deci, a fost selectat un grup, a fost găsit teren cu apă. Apoi examinăm cu atenție drumul care duce la acest teren. Drumul ar trebui să fie unul bun.

Pot apărea diverse situa
ții. S-ar putea să fie foarte important să duceti o  persoana de urgentă într-un spital. În acest caz, dacă te-ai  împotmolit într-o baltă impasibilă poate însemna pierderea unei persoane dragi pentru tine. Dacă nu ați fost norocoși cu drumurile, atunci să vă pregătiți pentru munca lungă, laborioasă și costisitoare de turnare.

Drumurile ar trebui să fie acceptabile, dar pentru a vă proteja împotriva musafirilor neinvitati este cel mai bine să fie un grup unit de oameni. Din acest motiv, este mai bine să existe un număr suficient de familii mature în localitatea dvs. Un om matur este puternic, curajos
și este adesea înfometat. Trebuie să fie hrănit.

4. Terenul fertil
Este nevoie de timp și este  scump să călătorești în oraș în fiecare săptămână. Trebuie să ai alimente proprii. Pomii fructiferi oferă o încărcătură bună de hrană. Nu copacii care au fost plantați tocmai ieri, dar copaci bătrâni - arbori puternici de măr, pere, prune și cireșe. Căutați livezi de fermă vechi sau parcele de teren în satele cu pomi fructiferi. Este dificil să supraestimați cât de utilă poate fi aceasta. Când selectezi pământul, uită-te și la fertilitatea lui - un țăran flămând nu va fi mulțumit doar de mere; dă-i roșii, castraveți, varză, sfecla - toate acestea necesită terenuri bune de cultivat.

Desigur, pute
ți aduce o cantitate incredibil de fân sau paie și așteptați până când râmele din greu  muncitoare îl transformă într-un metru de humus.

Pute
ți să cheltuiți și o grămadă de bani pe îngrășăminte. Dar toate acestea vor fi consumatoare de timp, dificile și deprimante. Calea ușoară este pământul negru. Terenul care a fost lucrat de strămoșii noștri, care a fost fertilizat de o sută de ori  în secolul trecut. Pe pământ ca acesta, cultivarea unei culturi este o plăcere deplină.

Să presupunem că a
ți fost foarte norocoși: grupul dvs. a găsit livezile de fermă atașate unui sat vechi prin care curge un curs de apă și la care există un drum accesibil. Ce urmează?

5. CASA
În continuare, trebuie să construiți o casă. Aici puteți lăsa fanteziile voastre  să devină sălbatice! Vreau asta și asta! Dar cel mai important lucru: vreau, dar fără să plătesc pentru asta. "Fără a plăti pentru ea" nu a funcționat pentru nimeni în așezarea noastră. În orice caz, va trebui să cheltuiți niște bani - chiar și pentru instrumente. Există aici o relație distinctă: cu cât veți cheltui mai puțini bani, cu atât munca fizică va trebui pusă mai mult în construcția unei case. Deci, dacă sunteți veseli, puternici și tineri și aveți mulți prieteni care sunt la fel de bucuroși, neobosiți și dezinteresați, atunci puteți începe cu îndrăzneală construirea unei case construite din adobe sau acoperiți acoperișul cu trunchiuri adunate de la o mlaștină din apropiere.

Un acoperi
ș fermecător poate fi făcut cu șindrilă sau o casă din  cordwood. Este posibil, dar va lua pur și simplu mult efort și timp. Asigurați-vă că puterea dvs. este pe măsura  sarcinii luate ; este important ca, înainte de a termina construcția casei, soția dvs. (uneori la sfârșitul lunii noiembrie) să înceapă să suspecteze ce este  mai rău: nu veți reuși să finalizați construcția casei înainte ca vremea rece să vină. Aceste suspiciuni întunecate vă pot distruge în mod semnificativ atmosfera domestică.

Calea standard este de a avea o anumită sumă de bani pentru  materialele de constructie –cel putin.

În a
șezarea noastră, mai multe case au fost construite din grinzi de 150 mm; din punctul meu de vedere, casele acestea sunt friguroase. Chiar dacă o sobă puternică de cărămizi va face acest lucru neobservat, consumul de lemn de foc va fi ușor mai mare. Chiar mai ușor pt buzunar este cherestea din busteni. Deși pentru halterofilii puternici - avem unul care trăiește aici - acest tip de construcție va fi, desigur, o plăcere. Ei își adună puterea și zâmbesc fericit când se apropie de un nou bustean. Nu sunt unul dintre ei - am zâmbit trist și cu un sentiment de dispreț.

Cel mai probabil, din acest motiv, după ce am tăiat lemnul, am vrut să construiesc o casă de cadre. O casă de cadre - acum este ceva de frumuse
țe. Poate fi construită de doi. Poate fi izolată folosind rumeguș ieftin; puteți utiliza izolație din celuloză sau alte materiale izolatoare din  mediu.

A
șa că traba a fost terminată. Terenul a fost selectat, vecinii tăi sunt prietenoși și ai reușit să construiești înainte de vremea rece. Soția ta este fericită; există apă în casă și are ceva de spălat nasul murdar al copiilor. Dar apa ar fi mai bună dacă ar fi caldă.

6, Incălzirea
Nu avem gaze naturale; Bănuiesc că terenul care aparține grupului tău nu are nici un fel de gaz, altfel costul terenului ar fi astronomic. Și din moment ce nu există gaz, încălzim cu lemn. Ce tip de sobă de ales? Experiența vecinilor noștri cu incendiul din așezarea de la Kovcheg ne-a sugerat mult timp că la sobele de fier, Bullerjans, pot apărea probleme. Dar se pare că am avut dreptate ... Încrederea în sine le-a scazut. Casa comună a ars, iar Bullerjanul fiabil a ars și el. Și increderea lor în sobele de fier a ars în flăcări, adevărat că nu pentru toată lumea, dar grupul suporterilor de sobe de cărămidă a devenit brusc mai mare. Da, este nevoie de timp, dificil și mai scumpă instalarea unei sobe de cărămidă. Dar o sobă este inima casei. Vă recomandăm să vă strângeti puterile  și să instalați o sobă de cărămidă.

Vă sfătuiesc să nu economisi
ți accesorii pentru sobă. Deschiderea și închiderea ușii de la sobă va trebui făcută de  mii de ori, iar o ușă deformată vă va deranja de fiecare dată. Este foarte plăcut să urmăriți flacăra, așa că nu mi-a părut rău că am cumpărat o ușă de focar mai scumpă cu o fereastră de sticlă. Singurul lucru regretabil este că ar fi mai bine ca sticla și ușa să fie ceva mai mari.

7. Livada
Casa ta este în picioare, soba vă menține cald in casă, din fereastra dvs. vă bucurați de o priveliste îndepărtată. Frumoasa. Dar dacă nu ați avut noroc în căutarea terenului cu pomi fructiferi, nu ne putem relaxa, iar toamna vom pune o livadă ...

"De ce ave
ți nevoie de atât de mulți meri?" vecinii mei intreabă cu reproș. "Trei sute de meri! Ce vei face cu toate merele?" Răspunsurile mele patetice, că voi hrăni o familie mare și că vă voi da si vouă vecini buni, nu au fost luate în serios. Experiența mea în horticultură din patria mea din Karelia m-a convins că merii sunt muritori. Dar lucrurile rele sunt că dintr-odată sunt muritori. Peste cinci ani, numărul total de meri a fost redus cu jumătate. Acum, 152 au rămas, conform listei de anul trecut.

Distrugerea a fost cauzată de implicarea directă a vremii foarte reci, iepurii,
șoarecii și ADN-ul bolnav al puieților polonezi. Numeroasele pisici care trăiesc în așezările noastre nu au reușit să ne salveze de șoareci, nici câinii ne-au protejat de iepuri.
Răsadurile din Kaluga, din grădina din Muromtsevo, s-au dovedit a fi minunate. Deci, dacă așezați o livadă folosind puieți achiziționați de la serele locale, trebuie să luați în considerare pierderile naturale. Nu știu nici un vecin ai cărui pomi fructiferi au rămas nevătămați. Într-un fel sau altul, livada va deveni mai mică.

8. Banii,  veniturile si internetul
Livada ta este plantată, casa ta este construită - și banii tăi s-au terminat. Se întâmplă adesea. Este timpul să începeți să vă gândiți la o sursă de venit. Acestea sunt lucrurile pe care invitații noștri ni le-au transmis la seminarii: "Dar cum să câștigați bani? Cu siguranță nu numai prin închirierea apartamentelor dvs.?" Nu, desigur, nu. În această epocă a tehnologiilor, Internetul este important, iar conexiunea rapidă la Internet este de 2 ori mai importantă. Pentru a putea utiliza Skype pentru a face consultări, seminarii și pentru a preda diferite teme. Cât de mult poate fi făcut prin Internet!

Deci, atunci când alege
ți teren, verificați imediat prezența unui semnal internet. Lucrul important este să fie semnalul constant; nu este o problemă să-l  facem mai puternic. Dacă nu există semnal, atunci vă puteți lipsi de multe posibilități de a câștiga bani prin Internet. În timp, aceste opțiuni vor crește cu sigurantă.

Metodele tradi
ționale de a câștiga bani includ colectarea ierburilor, vânzarea ceaiurilor din plante, păstrarea stupilor, vânzarea de produse ecologice (roșii, castraveți, vinete etc.), vânzarea de lapte și ouă, precum și turism ecvestru, ecoturism, seminarii, fierărie, tâmplărie, îmbrăcăminte tradițională, broderie, fabricarea de bijuterii - toate tipurile de lucrări de construcție, saparea puțurilor, pepienere de pomi fructiferi și a plantelor decorative, producerea produselor cosmetice naturale, fabricarea săpunului, coacerea pâinii la domiciliu.

Într-un cuvânt, este posibil să câ
știgați bani în așezările ecologice. Și mulți ani de experiență practică o confirmă. Cel mai important lucru este să ai dorința de a schimba ceva în viața ta.

9. Electricitate
Deci, după o lungă perioadă de construcție, v-ați mutat în noua dvs. casă. Casa este încălzită, dar ce altceva aveți nevoie? Ai nevoie de electricitate.

Chiar
și oamenii cu cele mai inalte principii de viată ecologice nu au putut să o ignore. "În nici un caz nu ne vom conecta la liniile electrice!  Jos cu orice dependență de sistem!" Dependență „ rămas bun” - salut un sistem de putere "independent". În timpul iernii, panourile solare -  care sunt excelente vara - devin inutile, iar așezarea în concert își porneste generatoarele, confruntându-se cu gândul că achiziționarea de benzină (sau gaz natural) nu este chiar considerată ca fiind dependență de sistem?!

Generatoarele sunt alt subiect. Un generator în timpul iernii inseamnă via
ța: în primul rând, acesta este modul în care bateriile sunt încărcate; în al doilea rând, acest lucru face ca pompele să funcționeze în fântâni. Poți, bineînțeles, să aduci apă din pârâu cu o roabă. Dar fanii entuziaști ai acestei abordări au dispărut aproape din așezarea noastră. Timpul a asezat toate lucrurile. Un generator trebuie să fie fiabil și să pornească la orice răcire a vremii, chiar și după trei ani de funcționare.

În prezent, liderii în fiabilitate sunt în continuare generatoare cu un motor Honda. Trebuie să ave
ți un generator puternic pentru sudarea și echipamentul electric care consumă energie. Celălalt - maxim economic - este cel mai bine un invertor, cu o putere de aproximativ 1 până la 1,5 kW.

Când utiliza
ți sistemul, cel mai important lucru nu este să lăsați bateriile să scadă la mai puțin de 12,2 volți. Chiar nu le place. Deci, atunci când instalăm sistemul, atârnăm imediat un voltmetru la locul de onoare și ne pregătim pentru a păstra o privire constantă asupra acestuia. În cazul în care curentul scade, mergem să dăm generatorului o pornire și să încărcăm bateriile. Sau pur și simplu închideți notebook-ul, opriți lumina și mergeți la culcare.

Familiile care respectă cu stricte
țe această regulă reușesc să-și folosească bateriile până la cinci ani. Cei încrezători în fiabilitatea bateriilor Gel Haze (sau Delta) Gel în orice condiții de funcționare (de exemplu, eu) le-au dat deja din cauza acumulării  plumbului pe plăci.

10. Sănătate
Este înțelept să ne gândim în avans la măsurile de siguranță medicală atunci când trăim pe pământ. Fiecare familie ar trebui, desigur, să aibă un pachet  de bază medical, dar situația ideală este să ai un medic în așezarea ta. Am fost de două ori norocoși: avem medic și moașă.

Ar trebui să aveti in vedere crearea unui stoc de consumabile medicale; ar trebui să con
țină cu precădere prednisolon, insulină, antibiotice, seringi de unică folosință, inhalatoare, bandaje, turnichete și tot ceea ce medicul dumneavoastră consideră esențial. Prednisolonul și antibioticele au salvat deja, de fapt, viața vecinilor noștri și a vieții mele. După ce am fost intepat de viespi, sistemul meu a fost întrerupt, am început să fiu acoperit cu pete, să mă mânânce si să mă inmoi. O jumătate de oră mai târziu mi- a fost dificil să respir. Și doar patru injecții de prednisolon m-au reabilitat. Nu spuneți că corpul dumneavoastră este puternic și rezistent. Cel mai bine este să fii protejat.

În cele din urmă, toate dificultă
țile au fost depășite, toate structurile au fost terminate mai devreme sau mai târziu, livezile încep să dea roade, iar grădina de legume vă răsfată din abundență. Este posibil, dacă setați obiectivul, să trăiți independent. Este posibil să se obțină și autosuficiența. Doar un singur lucru este imposibil: să devii independent de Dumnezeu. Și dacă vă aduceți aminte de acest lucru, atunci nu veți avea obstacole insurmontabile pe calea voastră. Chiar dacă trăim complet autonom, vom fi totuși în puterea Atotputernicului. Amintiți-vă asta și totul va funcționa pentru dvs.
Volodar Ivanov

Comentarii

Postări populare